Jag gömde mina drömmar precis där din axel blir till hals.



Pirr i magen. Förväntningar. Känslan när man drar in det där sista djupa andetaget när man ser sin spegelbild sista gången innan man går, man andas ut och granskar sig själv från topp till tå och ens ögon glittrar mer än den stjärnklaraste natthimlen, man ler mot sin egen spegelbild och tänker "nu kör vi".
Tänk att den förväntansfulla, underbara känslan kommer jag känna imorgon. Jag är så övertaggad att jag inte vet var jag ska ta vägen nästan. Jag tycker att förberedelserna är det roligaste av alltihop nästan, underbart! Så här sitter jag med nyfärgat hår, fransk manikyr på tork och sammetslen hud. Kan hålla på med sånt här i flera timmar jag. Men nu ska jag måla på det sista lagret och krypa ner i sängen. För en prinsessa behöver ju sin skönhetssömn.... Ska drömma om pumpor och glasskor. Åh vad jag ser fram emot att se hur fina alla kommer vara imorgon! Puss och god natt mina fina!

Ps. Vi taggar också sista Britsbragden någonsin imorgon! Så sorgligt, men ska tänka tillbaks på hur roligt det varit istället för att deppa! Har även hunnit med att göra två intagningsprov under de dagar jag inte bloggat. På Frisör och Estet media. Båda gick förvånanstvärt bra! Riktigt kul!

We’re higher and higher and higher, we’re reaching for divinity.

SÅ SJUKT JÄVLA BRA!!!!! SITTER OCH GRÅTER AV LYCKA!!!! UNDERBART LOREEN!!!!!!!!!! 

Om 20 dagar står vi där igen...


Världens bästa 9c, det är med en tår i ögat och ett stort leende jag skriver det här. Jag kommer sakna er så jävla mycket. Kommer sakna våra interna skämt, alla minnen och all jävla galenskap. Fy tusan vad roligt vi har haft det under de här 3 (2 för mig) åren alltså!! Herregud! Ni är så himla fina och goa ALLIHOPA. Tack för att ni gjorde min högstadietid till världens bästa upplevelse! Ni är verkligen bäst! ** haha

Beautiful moments like this.


Dancing barefoot.

Hej godingar!
Fan vad livet är FETT just nu! Dessa dagar har bestått av Hälsinggårdens bal med världens bästa Victoria, fotning och många mysiga timmar på stan med Jessica, ett inspirerande besök på Magasinet med alla nior på Brits, solning, glass, skoprovning och beslutsångest! Idag ska jag ner på stan och välja skor till vårfesten. Som sagt - beslutsångest. De ena är så fina att man får fjärilar i magen bara man tittar på dom, dock känns det som att dom inte kommer att bli använda så mycket efter vårfesten och skolavslutningen. De andra är riktigt snygga och mer enkla och jag kommer absolut kunna använda dom till bara jeansshorts i sommar.
Det är ett riktigt svårt beslut. De första skulle vara SÅ. JÄVLA. FINA. till min klänning, medan de andra skulle vara sjukt användbara senare. Självklart är de också fina till min klänning, men de första är liksom...wow. Nej nu ska jag ner till Scorett och stå där och grubbla en stund. Önska mig lycka till!

Future.


Vad har du valt för linje? Har du bra betyg?

Jag har haft väldigt med beslutsångest med gymnasieval. Det fanns så många linjer jag ville gå och som verkade så himla roliga!! Men tillslut blev det Estet musik! De andra valen är Estet media, Sam media, Frisör och Restaurang & livsmedel. Som ni ser är det en himla blandning! Det jag är ute efter är att de här 3 åren ska bli otroligt roliga och att jag samtidigt ska orka med plugget så jag hoppas att Estet musik ger mig det :)
Jag är riktigt nöjd med mina betyg med tanke på hur mycket jag pluggar! Vilket är lika med noll typ. Självklart hade dom kunnat varit bättre, men nu orkar jag inte det, haha. Tänker inte gå ut med exakt vad jag har för betyg men jag kan säga att det består utav både mvg:n, vg:n och g:n! :)

We laugh until we think we'll die, barefoot on a summer night.


I söndags tog jag och Matilda oss årets första dopp! Fy tusan vad kallt det var!!! Fötterna domnade bort haha. Men ändå värt!

Idag hände en riktigt läskig grej. Jag har rätt mycket problem med min mensvärk, jag spyr osv. Men den här gången har jag känt mig väldigt yr och det har svartnat framför ögonen flera gånger. Och idag när jag var på toa så stod jag och kollade i spegeln och i nästa sekund sitter jag på golvet och har sjukt ont i ryggen. Visade sig att jag svimmat och slagit i ryggen i elementet. Verkligen jätte läskigt med tanke på att jag var själv också, det hade ju kunnat gå riktigt illa om jag slagit i huvudet t.ex. Men imorgon ska jag ringa till ungdomsmottagningen, för att fixa något mot min besvärliga mensvärk, för så här kan jag ju inte ha det längre.

Fick en fråga om när vi har våran vårfest också. Vi har den den 31 maj, alltså nästa torsdag! Så det är inte alls långt kvar :-D Jag längtar så!!!! Den börjar 18:30, så om det är någon som känner för att kika förbi Britsarvsskolan så får man självklart göra det!! :)

Angel you sing about beautiful things, and all I wanna do is believe.

Big bad wolf. Bilden gör inte färgen rättvisa, den ser ju svart ut. I verkligheten är den mörkblå!

Egentligen var det här en klänning från början, den satt ihop med en jeansväst(?). Haha det var verkligen riktigt fult så vi tog bort västen och sydde på en linning av tyget som blev över när vi sydde upp min skolavslutningsklänning. Vart ju verkligen hur fint som helst!!

Köpte även 2 små väskor. En får bli min clutch till balen, så jag visar er det senare!

Beautiful & perfect. Part 3.

Kommer ni ihåg att jag skrev om självkänsla och hur man gör för att inse att man är perfekt som man är? Ni kan läsa inläggen här och här. Som sagt så skrev jag att mitt självförtroende fick en rejäl skjuts när jag fixade läkemedel som tog bort mina finnar. Så det tänkte jag berätta om nu eftersom att jag vet att det är många som lider av finnar och mår dåligt över det i onödan när det faktiskt går att göra något åt det.
I sjuan drabbade dessa godingar mig haha, och sedan åttan har jag provat olika receptfria rengöringsmedel och krämer som sägs ska ta bort finnar. Såklart hjälpte inte dom ett dugg, även fast man inbillade sig att man såg en liiiitenliiten skillnad haha.
I December fick jag nog. Dom där finnarna skulle bort. Helst innan Avicii! Mamma bokade en tid åt mig på lasarettets hud-avdelning. Där fick jag träffa en jätte gullig tjej som föreslog att vi skulle börja med en kräm som heter Duac till att börja med.

Duac kostar runt 100:- ( för 3 månader) och är till för mildare acne. Man använder den endast på kvällen.
Efter bara 4 dagar var nästan alla mina finnar borta. Alltså det var helt sjukt, seriöst. Jag kände mig som en helt ny person. Jag var så glad att jag började skratta varje gång jag såg mig själv i spegeln. Jag använde den i 3 månader som det var sagt. Men det var fortfarande finnar kvar och det kom fortfarande nya rätt ofta. Absolut inte lika många(!!) men jag ville få bort dom helt. Så när min hudläkare ringde bad jag att få prova nästa steg.

Nästa steg var piller (Tetralysal) och en kräm (Differin) som kostar runt 350:- sammanlagt (för 3 månader). Man 2 piller varje dag, ett på morgonen ett på kvällen och använder krämen endast på kvällen.
Det här är helt fantastiskt!!! Jag är inne på min tredje månad nu och alla mina finnar är i princip borta! Fast det kan dyka upp enstaka i och med min mens. Jag har även provat att vara utan ca 2 veckor bara för att se vad som händer och det kom inga nya faktiskt. Så jag vet inte om jag ska fortsätta med nästa steg när den här dosen är slut eller köra utan ett tag. Det känns ändå som att man skulle kunna få ett ännu bättre resultat så jag kanske provar nästa steg trots allt. Men vi får se vad hon tycker också!

Antar att ni kan räkna ut vilken som är före och efter :) Ser ni skillnaden? Det fanns värre perioder än denna men det här var den enda bilden jag hittade. Jag har varit väldigt duktig med att redigera bort alla finnar på de flesta, haha. Bilden till höger är från i somras och bilden till vänster är tagen förra veckan.
Ni förstår inte hur skönt det känns att vakna upp helt finnfri och att kunna gå runt på stan/gå till skolan osminkad. Det är en så sjukt befriande känsla! Jag har verkligen skämts och mått dåligt över det och nu kan jag känna mig snygg utan fem kilo concealer haha. Det är ju helt underbart! Jag hoppas verkligen att ni som har samma problem och mår dåligt över det bokar en tid, för det är värt det tusen gånger om!! Det är helt klart bland det bästa jag gjort i hela mitt liv.

Sweet freedom whispered in my ear, you're a butterfly, and butterflies are free, fly away, high away, bye bye.


Klänning - H&M / Sjal - Mammas / Skor - Deichmann

Kära läsare,

tack för att ni fortfarande läser min blogg(!) och förlåt för att jag fortsätter att göra er besvikna dag efter dag. Det är många som tjatar på mig. Jag vet inte vad man kan säga mer än att livet kommer emellan. Jag ska verkligen försöka ändra på det så gott det går, men jag känner att jag tappat suget lite. Så det som skulle sitta fint är om ni kunde komma med lite önskemål. Kan vara vad som helst, alla förslag är välkomna! Sedan skulle jag såklart bli superduperglad om vi kunde göra en deal, jag bloggar mer = ni kommenterar mer! Alla som bloggar vet att kommentarer är det absolut bästa som finns och det gör en 1000 gånger mer peppad till att blogga!
Sedan ville jag bara säga att jag finns ju på instagram också, där det är någorlunda mer uppdatering, amandasonja heter jag där! :) Ta hand om er, så hörs vi när era kommentarer börjar rulla in - så det är ni som avgör hur mycket bloggning det blir nu :) Kram till er finisar!

I thought I knew it all.


Rockflame.com 99:-

Nu har mina älsklingar kommit!! Mina brillor försvann i Floda på Valborg, buhu :( Men Jacob hittade en sida där det fanns exakt likadana John Lennon-brillor som mina till ett riktigt bra pris! Snabb leveranstid och ingen fraktkostnad heller så jag rekommenderar den sidan verkligen! Haha såg nu att GT hade fått in såna här också... Fan. Hoppas att dom är stora och inte lika små som dom här, vilket jag tycker är snyggast.

Hittade denna på Röda Korset för 20:- i Lördags! Den hade halvlånga ärmar också, men dom fick ryka. Längtar tills jag får bära den här med höga jeansshorts!

Sneakpeak promdress.

Älskar att tyget böljer sig på ett sådant magiskt sätt att jag får rysningar. Och färgen är ju helt underbar. Mer säger jag inte.

Things were a little bit easier when we were little.


Imorse satt jag och mormor och kollade igenom gamla bilder. Åh nostalgi på hög nivå! Härligt att se att jag hade en crush på runda brillor redan som liten också haha ;)
Förövrigt spenderades lördagen med Jacob, Gidde och en fet godispåse. Och söndagen med världens bästa Jocke, hans familj och chips, jordgubbar och smält choklad.

Manners take a second look and you'll see there is no one like me.

Har totalt glömt bort att visa er shoppingen från när jag var nere hos farmor och lite annan shopping. Så här kommer alltihop!

Erikshjälpen Dala-Järna. Another jeansjacket. Äntligen har jag skaffat mig en jeansjacka i oversize. Perfekt!

Homemaid. Det kommer eget inlägg om hur jag gjorde. Sjukt vad nöjd jag är!!

Morfars gamla. Fucking amazing. Seriöst. Jag är helt förälskad. Morfar hade koll han!

Erikshjälpen Dala-Järna. Ser fram emot att få känna det här afrika/indie-inspirerade tunna tyget fladdra mot benen i sommar. Lovely.

Erikshjälpen Jönköping. Fina fina underbara detalj. Den är nästan för fin för att ha på sig.

Erikshjälpen Dala-Järna. Lite afrikainspirerat igen. Fy vad den är SNYGG. Den kommer absolut få följa med till Peace and Love tillsammans med ett par grova kängor. Älskar fickorna på den också!

Erikshjälpen Jönköping. Har länge letat efter en sån här klänning och äntligen har jag hittat den perfekta. Den såg inte alls ut så här från början, utan jag och mormor har gjort om den rejält mycket. Den hade t-shirtärmar, var ner till knäna och var riktigt stor överallt. Min mormor kan hon!

Erikshjälpen Dala-Järna. Min första drömfångare, för ynka 20 kronor. SÅ SNYGG.

Erikshjälpen Jönköping. Snyggelisnygga. Man kan aldrig få för många skor, right?

Sedan köpte jag två väskor i Dala-Järna också. Den ena är en resväska som finns på en bild i inlägget där jag la upp massa bilder från farmor-resan och den andra var bara en vanlig mörkröd/lila portfölj med guldspänne. Inget märkvärdigt men ändå riktigt snygg!

You know you love me, XOXO, Gossip Girl.



Hej på er!
Igår befann jag mig i sängen hela dagen med älskade underbara Gossip Girl och detsamma gäller nog idag. Var ute och fotade i bara klänning rätt sent i onsdags så jag drog såklart på mig världens förkylning. Mina halsmandlar har seriöst aldrig varit så här stora, man ser dom sticka ut bara jag står normalt, haha. Sen har jag typ nån vätska innanför öronen så jag hör allt ljud 1000 gånger högre vilket ger mig dunderhuvudvärk. Men jag ska inte klaga, för det blev fina bilder i alla fall, haha! Lägger upp dom senare idag om jag orkar. Nu ska jag käka lite glass & drömma mig bort till Upper East Side. Ha en fin fredag! XOXO ;)

I said shoot me if you really hate me and then he shot me in the head.

Skjorta - Åhléns / Top - Urban Outfitters / Shorts - Secondhand / Kilklackar - Scorett

Feeling good.



Hej på er underbaringar!!
Jag ska fatta mig kort för jag vet att ingen tycker om mina 20 meter långa inlägg haha. KVÄLLEN VAR BÄST. Åh vad jag hade roligt igår!!! Från början kände jag bara "åååh vad skönt att stanna hemma i min mysiga säng med en fet kopp o'boy och gossip girl" men i sista sekund tänkte jag bara "vad tusan håller jag på med?". Så jag tog mitt pick och pack, satte mig på bussen och hamnade i Floda där jag mötte upp mina homies från Vansbro och det är jag sjukt glad att jag gjorde! LÄTT att jag åker dit nästa år också!! (Om inte någon vill följa med mig till Uppsala, som jag velat dra till i 2 år nu, eftersom att det verkligen är helt jävla galet där på Valborg) Det var stor brasa, dj och fett dansgolv, läskigt folk som hade masker på sig (tradition där tydligen), stånd like real old times, öltält och bar. Mormor berättade att hon också varit där på valborg när hon var i min ålder. Shit vad kul att de behållt de stället och traditionerna med maskerna tex haha!! Gick runt i en timme och pratade med Jacob i telefon innan Jocke och dom kom, så det är därför det är massa bilder på mysiga hus och grejer haha.
Idag kommer jag befinna mig ute i solen med matteboken. Nationella imorgon, tjoho! Kommer gå åt helvete hur jag än gör men försöker att hålla mig positiv ändå! Haha, önska mig lycka till.

RSS 2.0